- Varm grillen. Dryss salt og pepper over makrellfiletene, og pensle dem med olivenolje.
- Legg filetene på grillen med skinnsiden ned og grill i 5-6 minutter uten å snu fisken.
- Hummus:
Kok erter møre i lettsaltet vann i ca. 2 minutter og hell av kokevannet. - Sil av vannet til kikerter, men spar på litt av vannet. Knus hvitløk med flatsiden av en kniv og press saften av sitron.
- Kjør erter, kikerter, hvitløk, sitronsaft, tahini, spisskummen og dill til en puré i en kjøkkenmaskin eller med en håndblender.
- Tilsett litt av vannet til kikertene for å få ønsket tykkelse og konsistens på hummusen. Smak til med salt.
- Topping:
Grovhakk løk, soltørkede tomater og dill. - Varm olivenolje i en stekepanne og stek løken til den er myk og har fått en gyllenbrun farge.
- Rør inn pinjekjerner og rosiner, og stek i 1 minutt til.
- Tilsett soltørkede tomater, dill, balsamicoeddik, honning og vann
- Server grillet makrell med erterhummus, og topping. Dryss gjerne over litt grovhakket chili og dill hvis du har.
Tips:
Hvis du ikke har grill, kan du steke makrellfiletene i en grillpanne.
Lyst på en annen oppskrift med makrell
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen