Aichas makrell med ertehummus
Foto: Aicha Bouhlou

Aichas makrell med ertehummus

Makrell er vårfavoritt nummer en hos mange, først og fremst fordi den smaker så godt, men også fordi den er rimelig. Det hverdagslige stempelet forhindrer ikke at den kan serveres den som del av helgens festmiddag. Det viser denne oppskriften.

Fremgangsmåte

Varm grillen. Dryss salt og pepper over makrellfiletene, og pensle dem med olivenolje.

Legg filetene på grillen med skinnsiden ned og grill i 5-6 minutter uten å snu fisken.

Hummus:
Kok erter møre i lettsaltet vann i ca. 2 minutter og hell av kokevannet.

Sil av vannet til kikerter, men spar på litt av vannet. Knus hvitløk med flatsiden av en kniv og press saften av sitron.

Kjør erter, kikerter, hvitløk, sitronsaft, tahini, spisskummin og dill til en puré i en kjøkkenmaksin eller med en håndblender.

Tilsett litt av vannet til kikertene for å få ønsket tykkelse og konsistens på hummusen. Smak til med salt.

Topping:
Grovhakk løk, soltørkede tomater og dill. 

Varm olivenolje i en stekepanne og stek løken til den er myk og har fått en gyllenbrun farge.

Rør inn pinjekjerner og rosiner, og stek i 1 minutt til.

Tilsett soltørkede tomater, dill, balsamicoeddik, honning og vann

Server grillet makrell med erterhummus, og topping. Dryss gjerne over litt grovhakket chili og dill hvis du har.

Tips:
Hvis du ikke har grill, kan du steke makrellfiletene i en grillpanne.

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Lyst på en annen oppskrift med makrell

Mange deilige oppskrifter med laks finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

 

Sendt inn av Aicha Bouhlou/Godfisk.no

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen