Aspargessalat med tomat og hasselnøttpesto
Foto: WinzenT

Aspargessalat med tomat og hasselnøttpesto

Her en salat du kan kose deg med. Høvlet asparges, tomat, parmesan og hjemmelaget hassenøttpesto er en uimotståelig kombinasjon .

Fremgangsmåte

  1. Skrell og trim den nederste delen av asparges. Bruk ostehøvel eller mandolin til å skjære tynne strimler. 
  2. Om aspargesene er tynne, del dem i to på langs.
  3. Blansjer i kokende vann.
  4. Skyll i kaldt vann.
  5. Bland med tomat delt i to og finhakket løk.
  6. Hasselnøttpesto: Ha hasselnøtter, soyasaus og olivenolje i en blender og kjør til jevn masse.
  7. Rør inn revet parmesan. Spe evt med litt vann og smak til med pepper.
  8. Vend inn pestoen i asparges- og tomatblandingen. 
  9. Bland sammen ingrediensene til vinaigrette og drypp over.
  10. Topp det hele med revet parmesan.

Her finner du mange deilige retter med asparges 

Har du lyst på en annen salat finner du veldig mange her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her