Aspargessalat med tomat og hasselnøttpesto
Foto: WinzenT

Aspargessalat med tomat og hasselnøttpesto

Her en salat du kan kose deg med. Høvlet asparges, tomat, parmesan og hjemmelaget hassenøttpesto er en uimotståelig kombinasjon .

Fremgangsmåte

  1. Skrell og trim den nederste delen av asparges. Bruk ostehøvel eller mandolin til å skjære tynne strimler. 
  2. Om aspargesene er tynne, del dem i to på langs.
  3. Blansjer i kokende vann.
  4. Skyll i kaldt vann.
  5. Bland med tomat delt i to og finhakket løk.
  6. Hasselnøttpesto: Ha hasselnøtter, soyasaus og olivenolje i en blender og kjør til jevn masse.
  7. Rør inn revet parmesan. Spe evt med litt vann og smak til med pepper.
  8. Vend inn pestoen i asparges- og tomatblandingen. 
  9. Bland sammen ingrediensene til vinaigrette og drypp over.
  10. Topp det hele med revet parmesan.

Her finner du mange deilige retter med asparges 

Har du lyst på en annen salat finner du veldig mange her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her