Auberginepuré Melitzanosalata som i Hellas
Aperitif

Auberginepuré Melitzanosalata som i Hellas

Melitzanosalata er en gresk klassiker som er lett å lage hjemme.

Fremgangsmåte

  1. Stikk mange hull gjennom skinnet på auberginene med tennene på en gaffel. Dette forhindrer at de eksploderer under stekingen.
  2. Stek auberginene ved 180 C i 1 time, snu de av og til. Avkjøl.
  3. Del de kalde auberginene og skrap ut kjøttet.
  4. Legg auberginekjøttet i en sikt og press ut mest mulig av den litt bitre saften.
  5. Ha auberginen i hurtighakkeren/blenderen sammen med resten av ingrediensene, unntatt olje og yoghurt. Kjør til en jevn puré og ha i oljen litt etter litt, mens du lar maskinen gå på sakte fart.
  6. Ta opp auberginepuréen og rør i yoghurten.
  7. Smak til med mer krydder og eventuelt litt sukker hvis du synes det smaker for skarpt.

Legg retten på serveringsfat og pynt med oliven og persille.

Server ferskt brød eller pitabrød til denne greske retten.

Se våre andre oppskrifter med aubergine

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner
Vinmesse
Vinmesse i Oslo 27. januar

BEINSPIRED 2026: Smak flere hundre viner

Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her