Bakt spiss- eller sommerkål med fetaost og oliven
Foto: Peter Kam

Bakt spiss- eller sommerkål med fetaost og oliven

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader. Del kålen i fire båter og legg den i en langpanne. Skjær hvitløken i to på tvers av feddene. Gni kålen med hvitløken før hvitløken også legges i langpannen. Drypp på litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Bak kålen i 20.30 minutter. Kjenn med en spiss kniv om den er ferdig.

Skrell løken og hakk fint. Hakk løpstikken (eller persillen) grovt. Hakk olivenene grovt. Skjær fetaosten i terninger. Bland alle ingrediensene til dressingen i en bolle.

Skjær vekk midtstilken fra den varme kålen og snurr hver båt sammen til et lite knytte. Fordel fetaostblandingen over.

Sendt inn av Oppskrift fra boken Kjempegodt, Tina av Tina Nordström

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen