Bakt spiss- eller sommerkål med fetaost og oliven
Foto: Peter Kam

Bakt spiss- eller sommerkål med fetaost og oliven

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader. Del kålen i fire båter og legg den i en langpanne. Skjær hvitløken i to på tvers av feddene. Gni kålen med hvitløken før hvitløken også legges i langpannen. Drypp på litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Bak kålen i 20.30 minutter. Kjenn med en spiss kniv om den er ferdig.

Skrell løken og hakk fint. Hakk løpstikken (eller persillen) grovt. Hakk olivenene grovt. Skjær fetaosten i terninger. Bland alle ingrediensene til dressingen i en bolle.

Skjær vekk midtstilken fra den varme kålen og snurr hver båt sammen til et lite knytte. Fordel fetaostblandingen over.

Sendt inn av Oppskrift fra boken Kjempegodt, Tina av Tina Nordström

3
3/5 etter 6 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen