Bergensk fiskesuppe
Foto: Astrid Hals

Bergensk fiskesuppe

Det er sikkert noen som vil protestere mot at ekte bergensk fiskesuppe lages på 20 minutter. Men viktigst er nå at smaken blir god. Med denne oppskriften blir den det.

Fremgangsmåte

Fiskekraft:
Før du koker kraften, skyller du fiskerestene godt og tar vekk gjeller og rester av blod.
 
Ha grønnsakene, pepperkornene og fiskeavskjæret i kjelen, ha i kaldt vann og kok sakte opp. Ta av skummet som danner seg på toppen med en sleiv.
 
Kraften skal ikke koke i mer enn 20 minutter på putrevarme. Koker den lenger, kan den bli bitter.
 
Når kraften er ferdig, siler du den gjennom et dørslag eller et rent kjøkkenhåndkle og smak til med salt.
 
 
Suppen:
Mens kraften koker, gjør du klar ingrediensene til suppen.
 
Kutt opp grønnsakene i tynne skiver eller ½ cm brede staver. Ha fløten og grønnsakene i kraften og kok opp.
 
Skru varmen litt ned og bland eddiken i rømmen. Ha det oppi suppen mens du visper godt.
 
Jevn suppen med litt mel rørt ut i vann som du rører ut i suppen - kok opp igjen og la koke i minst fem minutter.
 
Stek bacon i små biter sprøtt over middels varme og sett det til side.
 
Skjær fisken i suppeskjestørrelse og ha den oppi. La fiske trekke i suppen i ca 5 minutter, smak så til med salt og pepper.
 
Ha suppen i store dype tallerkner, dryss over sprøstekt bacon og server suppen med fersk brød ved siden av.

Tips: Her kan du godt bruke flere typer fisk og skalldyr i suppen, eller du kan eventuelt ha noen gode fiskeboller i.

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her