Slik steker du biff
Aperitif

Slik steker du biff

En saftig biff kan alle klare, bare følg reglene i denne oppskriften.

Fremgangsmåte

Det er en fordel at biffene har noenlunde samme størrelse slik at de får den samme steketiden.

Kjøttet bør ligge i romtemperatur ca. 30 minutter før steking. Dryss over litt salt og pepper rett før du legger biffene i panna.

  1. Bruk sterk varme og la smøret bli nøttebrunt før du legger i biffene. Men det må ikke bli brent. 
  2. Ikke legg for mye kjøtt i panna, da avkjøles den, kjøttsaften vil sive ut og biffen får ikke den sprøe og gode stekeskorpen.
  3. Denne karamelliseringen er bedre kjent som Maillard-reaksjonen.
  4. Når kjøttsaften begynner å piple ut av kjøttet, er det på tide å snu biffene. Ikke stikk i biffene med en gaffel når du skal snu, men bruk en stekespade eller treredskaper. 
  5. Etter et par minutter vil kjøttsaft sive ut på toppen av biffene. Da er biffene medium stekt og det er på tide å ta dem ut av panna.
  6. La biffene hvile noen minutter stund før servering på et lunt sted.
  7. Rå (rare) biff stekes 1 minutt på hver side. Medium biff stekes ca. 3 minutter på hver side. Kjernetemperaturen ligger på 52-60 grader.
  8. Godt stekt biff med grå snittflate stekes 1 minutt på hver side på sterk varme, og ettersteker i 4 minutter på hver side på svak varme. Kjernetemperaturen ligger på 68-70 grader.

Her finner du mange andre lekre oppskrifter med biff

Bearnaisesaus lager du enkelt selv

Her er Hellstrøms oppskrift på ketchup

Pommes frites av en annen verden

Verdens beste ovnsstekte båtpoteter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette var bestemors favorittdessert
Ukens kake

Dette var bestemors favorittdessert

Har du levd noen tiår, husker du sikkert den gammeldagse festdesserten Marte Knipe. Sikre deg oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god
Dagens rett

Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god

Med en god skorpe av persille, hasselnøtter og loff, blir torsken saftig helt fram til den skal spises.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her