Biffens lune rede

Biffens lune rede

Fremgangsmåte

Potetredene:
Riv mandelpotetene i tynne strimler. Varm opp oljen i en panne til den er frityrvarm og dryss halvparten av potetstrimlene som et tynt teppe i oljen slik at det dekker hele pannen.

La potetene frittere noen minutter til de blir gyllenbrune og sprø. Ta potetene ut av oljen med en hullsleiv og legg på et tørkepapir i en stor suppetallerken el. lign. og dryss på litt salt. Lag to slike reder. Dette kan gjøres litt tid i forveien.

Biffen:
Pepre og salte biffen like før den skal i pannen. Stek biffen som biff skal stekes. I varm panne i godt smør.
På den ene siden til kjøttsaften pipler ut på oversiden, og på den andre siden til det samme skjer.
2-3 minutter på hver side.

Når biffen føles myk inni er den rå, når den begynner å få litt "sprett" er den medium og når den ikke spretter lenger er den død!

Legg biffene rett fra pannen og i aluminiumsfolie i 3-5 minutter for å hvile og samle krefter til måltidet.

Saus/stuing:
Skiv soppen. Del løken i båter. Strimle paprika i litt tykke strimler og del den hvite delen av vårløkene i fire. Fres først opp løken og soppen. Ha deretter i vårløken og til slutt paprikaen. Ha så i 2-3 dl fløte og kok inn til det begynner å tykne. Smak til med pepper og salt til slutt.

Anretning:
Legg et potetrede på hver tallerken. Anrett stuingen midt i hvert rede. Del biffene på skrå (hell knivbladet ca. 45 grader på biffen når du skjærer) og anrett de to halvbiffene med de mørkerosa snittflatene synlige på toppen av stuingen. Fordel kjøttkraften fra folien på de to biffene,legg en kvast timian på toppen og server.

Sendt inn av Matprat.no

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen