Bløtkake med sabayonnekrem
Foto: Matprat/Astrid Hals

Bløtkake med sabayonnekrem

Festen blir ikke helt den samme hvis du ikke har med den store kremkaken på kakebordet. Her får du oppskriften på bløtkake med sabayonnekrem. Selvfølgelig får du oppskriften på kremen også.

Fremgangsmåte

Smør en form på 24 cm diameter og sett ovnen på 160°C.

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.

Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen.

Stek kaken i ca 45 minutter, avkjøl på rist.

Fyll:
Ha eggeplommer, melis og 2 dl vin i en kjele.

Varm forsiktig opp under omrøring til kremen tykner, må ikke koke.

Avkjøl i kaldt vann.

Ha stivpisket krem i eggekremen og smak til med rom.

Del kakebunnen i tre lag, dynk med resten av vinen og fyll kaken med sabayonnekrem og druer skåret i biter.

Pynt med krem og halve druer.

Her er det mange deilige bløtkaker du kan bake

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Ikke tid til gjærbakst? Null stress med denne oppskriften
Ukens kake
Flate brød fra stekepanne

Ikke tid til gjærbakst? Null stress med denne oppskriften

Disse syrlige, lett krydrete brødene inspirert av svensk tradisjon har utrolig mange bruksområder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne er en av de mer enn 500 vinene de blir slåsskamp om den 9. februar
+
Tester
73 nyheter testet spesialpol Burgund februar 2023

Denne er en av de mer enn 500 vinene de blir slåsskamp om den 9. februar

Når drøyt 500 viner inkludert noen av vinverdenens aller mest etterspurte rødviner, legges ut for salg til priser det går gjetord om også i utlandet, ja, da blir det kamp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Øk din vinkunnskap med Apéritifs vinskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole

Øk din vinkunnskap med Apéritifs vinskole

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Apéritifs Vinskole går over fem kvelder og gir deg en grunnleggende forståelse av vinens verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det ble sølv i Bocuse d'Or selv med et gullegg på tallerkenen

Filip August Bendi sikret den tredje norske sølvmedaljen noensinne med en treretters barnemeny med et gullegg i midten og en breiflabb som har satt standard for denne råvaren i lang tid framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du indisk kylling uten tandooriovn
Dagens rett
Tandoori murgh Tandoori kylling

Slik lager du indisk kylling uten tandooriovn

De varme kryddertonene fra det indiske kjøkken er utmerket både til å skape metthetfølelse og tørst. Her får du også tips om hva du skal drikke til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik velger du vin til skrei
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til skrei

Det er fristende å velge rødvin til skreien i vintermørket i Norge, men hva passer egentlig best?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her