Borsjtsj - russisk rødbetsuppe
Foto: ALLEKO

Borsjtsj - russisk rødbetsuppe

Den mest kjente russiske retten er rødbetsuppen borsjtsj. Prøv den til middag og du vil få en god og annerledes smaksopplevelse.

Fremgangsmåte

Kok opp vannet i en stor kjele. Legg i kjøttstykket udelt og kok opp. Skum av og tilsett salt, pepper og laurbær.
La kjøttet koke sakte under lokk i minst 1 ½ time. Sett kjøttet til side med lokket på i 20 minutter.
Du kan godt koke opp kjøttet på forhånd, men da må det avkjøles på et kaldt sted uten lokk.

Skjær løken grovt, finhakk hvitløken og fres det hele i olivenoljen i en stor gryte. Hell på kraften.
Tilsett gulroten som er skåret i tynne skiver.
Strimle hodekålen med ostehøvel.
Skjær poteter og rødbeter i tynne staver.
Kok opp og la småkoke til grønnsakene er møre men ikke ihelkokt.
Smak til med eddik, salt og pepper.

Varm opp litt av kraften og tilsett kjøttet som er delt opp i passe munnfuller.
Server kjøttet til suppen som har fått et dryss av grovhakket bladpersille, sammen med crème fraîche eller rømme og salte sylteagurker (eller små franske cornichons) på ekte russisk vis.
Og selvsagt godt brød, gjerne grovt surdeigsbrød.

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her finner du mange flere deilige supper

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Luana

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her