Brandade med krabbe
Foto: Eksportutvalget for fisk

Brandade med krabbe

Rester etter krabbefesten skaper ny feststemning på tallerkenen som brandade

Fremgangsmåte

Rens krabben og mos kjøttet til en jevn masse. Krabbekjøttet skal være romtemperert.

Skrell eller skrubb potetene. Kok på vanlig måte. De siste 10 minuttene lar du hvitløksfeddene koke med. Hell av kokevannet. Mos potetene og hvitløken til en jevn masse. Spe med olivenolje til en luftig mos. Smak til med salt, pepper og tabasco. Bland med krabbekjøttet og sørg for at blandingen blir gjennomvarm hvis du skal servere den som en varmrett.

Forslag til anretting er: Fordel bønne/soppblandingen på tallerkener. Form én stor eller flere mindre boller av brandaden. Drypp olivendressingen rundt. Pynt med salat og cherrytomater delt i to. Vend litt marchesalat eller annen type babyleaf i litt olje og fordel rundt. Drypp over litt extra virgin olivenolje til slutt.

Bønnene:
Kok bønnene i lettsaltet vann i to minutter. Skyll i kaldt vann. Varm olje i en panne. Fres løk og sopp i noen minutter. Bland inn.

Olivendressing:
Fjern eventuelle steiner og finhakk olivenkjøttet. Bland med de øvrige ingrediensene. Alternativt kan du ha det i en blender sammen med oljen, sitronsaften og basilikumen. Kjør til mos. Den skal være flytende. Tilsett parmesan til slutt.

Tips:
Brandaden kan også serveres lun eller kald på toast/grillet landbrød pyntet med en tomatbåt, et rucculablad og noen dråper extra virgin olivenolje på toppen. Deilig kveldskos eller nattmat. Brandaden kan også fylles i uthulte tomater og bakes i ovnen i 15 minutter ved 180 grader.

Lyst til å lage en annen rett med krabbe? Vi byr på mange andre

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her