Cæsarsalat med ruccula
Apéritif

Cæsarsalat med ruccula

Denne berømte salaten får i denne retten følge av et deilig tilskudd. Det setter en ekstra spiss på retten. Følg den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

Skyll salaten.

Loffterningene ristes lysebrune i olje og knust hvitløk. Legg dem deretter på et fettsugende papir. Sprøstek bacon i terninger.

Gni inn salatbollen med hvitløk. Bruk gjerne en trebolle. Dressingen skal lages i denne bollen. Eddik, sitronsaft, olje, salt og pepper blandes. Tilsett egget som altså er kokt i 1 minutt! Visp godt.

Gjør de øvrige ingrediensene klare. Salaten blandes umiddelbart før servering på denne måten: Rucculasalat vendes forsiktig i dressingen. Tilsett parmesan og vend igjen forsiktig. Legg salaten over i porsjonsskåler, dryss bacon og brødterninger over. Og bladpersille på toppen.

Tips:
Du kan altså erstatte ruccula med feltsalat for en mildere smak.

Flere deilig retter med cæsarsalat

Har du lyst på en annen salat så finner du de her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dette er den aller beste måten å servere lutefisken på
Dagens rett
Lutefisk med klassisk tilbehør

Dette er den aller beste måten å servere lutefisken på

Dropp sirupen og brunosten og gå for en renere smaksopplevelse. Det er slik ekte lutefiskelskere spiser denne delikatessen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Reinsdyrgryte er perfekt for søndagsmenyen  i november
Dagens rett
Reinsdyrgryte

Reinsdyrgryte er perfekt for søndagsmenyen i november

Det er helg, kaldt og derfor ekstra godt med en gryterett. Unn deg noe godt ved å kjøpe inn litt reinsdyrkjøtt. Pass på at du har alle kryddersortene som skal til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette drikker du til rakfisk
Tester
Drikke til rakfisk

Dette drikker du til rakfisk

Om du foretrekker rakfisken mild eller svært moden, finnes det alltid passende drikkefølger. Her får du tipsene du trenger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kotelettene med ost og spekeskinke og de blir enda bedre
Dagens rett
Fylte koteletter med ost og spekeskinke

Fyll kotelettene med ost og spekeskinke og de blir enda bedre

Fylte koteletter en snaddermat og perfekt for fredagsmiddagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne drinken pigger deg opp - også uten alkohol
Ukens drink
Corpse Reviver - med og uten alkohol

Denne drinken pigger deg opp - også uten alkohol

Corpse Reviver er akkurat det den låter som. En skikkelig oppkvikker som altså kan lages i to utgaver.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her