Cæsarsalat med spekemat
Foto: Matprat/Morten Brun

Cæsarsalat med spekemat

Cæsarsalat er egentlig et tilbehør eller side order som det heter i USA der den stammer fra. Den ble for øvrig laget første gang på Cardinis restaurant i San Diego den 4. juli 1924.

Fremgangsmåte

  1. Del opp salaten i sine enkelte blader og skyll de godt under iskaldt vann. Dersom salaten er litt slapp kan du la den ligge en stund i isvannet.
  2. Dressingen:
    Ha eggeplommer, ansjos, hvitløk eddik og sitronsaft i en foodprosessor og kjør sammen til en glatt masse. Ha i oljen litt etter litt, først dråpevis, så i en tynn stråle til dressingen blir tykk og kremaktig.
  3. Ha i parmesanen og smak til med salt og pepper. Spe med litt vann dersom du synes dressingen blir for tykk.
  4. Krutonger:
    Skjær av skorpen på det hvite brødet, del opp i terninger og stek krutongene i en panne med olje over middels varme til de er sprø.
  5. Krydre de gjerne med det krydderet du synes er best (timian, oregano, salt, hvitløk, etc.).
  6. Riv opp salatbladene grovt med hendene og ha dem i en bolle. Vend inn litt av dressingen og legg opp salaten i en dyp tallerken.
  7. Legg opp spekematen og krutongene pent over salaten, høvle over fersk parmesan, og ha gjerne på litt finkuttet rødløk og ansjosfileter dersom du ønsker det.

Flere gode salater finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere
+
Godbiter i pollisten

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere

At Jessica Litaud er inspirert av Jean-François Ganevat og Jean-Marie Guffens, er med på å skille hennes viner fra andre i Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol
+
Ukens vin

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol

Det vil si de aller minste må du se bort fra. Men de andre kan by på dette knallkjøpet av en bordeaux som på toppen av det hele er økologisk framstilt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Seier i nordisk for sommelierer for Nikolai Haram Svorte på fjerde forsøk

Gull i Nordisk for sommelierer ble Nikolai Haram Svortes 11 medalje i norske og nordiske konkurranser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Benjamin Aarsland til topps i ny drinkkonkurranse

Stavangers fremste bartenderstjerne Benjamin Aarsland stakk av med seieren i konkurransen Buffalo Trace – Perfectly Untamed.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er en grunn til at alle bestemødre bakte kringle
Ukens kake
Den store norske kringlen

Det er en grunn til at alle bestemødre bakte kringle

Det er lite som lukter så hjemmekoselig som fersk gjærbakst. Og få bakverk som er så gode som kringle. Her gir vi deg oppskriften på bestemors favorittkringle. Den er så absolutt intet unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen
+

Naturvin vs klassisk vin: Skyttergravene fylles igjen

Geisenheim-professor Monika Christmann får det som hun forutså – naturvinelskerne og -haterne møtes på broen over den tidligere avgrunnen dem imellom.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her