Caldo verde - portugisisk kålsuppe

Caldo verde - portugisisk kålsuppe

Supper kan portugiserne, og porsjonene er store. Denne klassikeren med kål lager seg stort sett selv, og blir ekstra god om du lager den av din egen kraft.

Fremgangsmåte

Varm oljen i en panne med høye kanter og stek mykt løk, hvitløk, selleri og laurbærblader. Tilsett potetterningene og gulrotskivene, rør om og ha i kraften. Smak til med salt og pepper og la småkoke ved middels varme til alt er mørt. Tilsett kålstrimlene og evt pølser i terninger og kok videre i 5-7 minutter.

Ta ut laurbærbladene og fordel suppen i dype tallerkener.

Hvis du bruker bacon eller pancetta, sprøsteker du det og legger det på toppen av suppen ved servering. Drypp over olivenolje og røykt paprika.

Dette er en annen klassisk suppe fra Portugal

Lyst på en annen suppe så finner du de her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 9 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen