Cannelloni med chili og cottage cheese og tomatsaus på siden
Foto: Istock

Cannelloni med chili og cottage cheese og tomatsaus på siden

Har du lyst på en lasagne, og vil ha en rett med litt fart i skal du lage cannelloni med chili og cottage cheese. Setter smaksløkene garantert i gir.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Kok opp lettsaltet vann i en stor kjele. Kok lasagne-platene eller pastarørene (noen av gangen) i ca 4 min.
  3. Ta dem forsiktig opp.
  4. Bland cottage cheese, chili og hvitløk.
  5. Fordel blandingen på platene/rørene.
  6. Rull dem sammen og legg dem inntil hverandre i en ildfast form.
  7. Strø over osten.
  8. Gratiner i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter til osten er gyllen.
  9. Tomatsaus:
  10. Rens og hakk løken grovt.
  11. Ha løk, knuste tomater, finhakket hvitløk og krydder i en food processor. Kjør sausen glatt.
  12. Hell tomatsausen i en kjele. La det koke opp under omrøring.
  13. Smak til med soyasaus eller miso.
  14. Server sausen ved siden av pastarullene. 
  15. Server gjerne med en grønn salat og godt brød.

Har du lyst til å lage en annen pastarett byr vi på mange forslag

Alt om pasta i Apéritifs pastaguide

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her