De Martino Viejas Tinajas Muscat 2015

Den peruanske kjendisretten ceviche har høy trendfaktor. Den syrlige smaken i kombinasjon med chilikick er som skapt for opphisset stemning.
Kutt fisken i terninger og bland sammen med resten av ingrediensene.
Fisken er allerede god med det samme det er blandet, men la det gjerne stå 10 min -20 min å la smakene sette seg før du serverer.
Server med eggfir-emulsjon og koriander og kanskje ett dryss med chili pulver.
Stians eggfir-emulsjon:
1 eggeplomme
2 ss olivenolje
1 ss kefir
litt salt
litt grønn tabasco
Pisk alt sammen i en bolle til en smouth halvtykk dressing. Dette er ikke en dressing fra Lima, men en litt rar, men utrolig god topping jeg pleier å lage hjemme selv, du kan droppe kefir om du ikke har det tilgjengelig.
Tips:
Ceviche er veldig godt alene, men serverer du det som en hovedrett eller middag lager du gjerne litt avocado, salat, no sprø tostadas er godt til eller prøv deg på pan de yuca , men oppskriften på denne finner du i kokeboken til Stian Floer og Jan Robin Ektvedt: Gatemat – en av fem finalister i Beste norske kokebok 2015.
Se våre andre oppskrifter på ceviche
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av