Coffee Sans Rival
Foto: Rowena Dumlao-Giardina

Coffee Sans Rival

Denne filippinske lagkaken skiller seg fra de fleste bløtkaker med sin marengs, kaffesmørkrem og cashewnøtter. Den er inspirert av den franske kaken dacquoise.

Fremgangsmåte

Marengs:
Sett ovnen på 175 grader. Gjør klar fire eller seks bakebrett dekket med bakepapir. Smør med fett og drys over et fint lag med hvetemel. 

Pisk eggehvitene stive i en miksmaster. Tilsett sukkeret i en tynn stråle og pisk videre. Brett forsiktig inn finhakkete cashewnøtter. Tilsett kaffeekstrakten. 

Fordel massen på bakearkene ved hjelp av en slikkepott. Stek marengsbunnene en etter en i 25-30 minutter til de er svakt gylne. Sett til avkjøling. 

Tips:
I stedet for kaffeekstrakt kan du bruke ristretto - sterk espresso.

Kaffesmørkrem:
Varm opp sukker og vann i en tykkbunnet kjele til sukkeret er oppløst. 

Pisk eggene til eggedosis og hell i sukkerlaken forsiktig i en tynn stråle mens du pisker videre. Rør inn de romtempererte smørterningene til alt er godt blandet. 

Bland pulverkaffen i 1 ss kokende vann og rør inn i smørkremen til den er helt jevn.

Montering:
Skjær til marengsbunnene. Du bør sikte deg inn mot minst fire lag. Smør først en bunn med en knapp firedel av kaffekremen. Dryss over en knapp firedel av de finhakkete cashewnøttene. Gjenta prosessen til alle lagene er brukt opp. 

Dekk sidene med resten av kaffekremen og cashewnøttene. Dryss grovkvernet kaffe på toppen. 

Dekk til og sett kaldt over natten.  

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Jacqueline Chio-Lauri, The New Filipino Kitchen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her