Couscous Marrakesh
Foto: Matprat/Lisa Westgaard

Couscous Marrakesh

Her er både kylling- og lammekjøtt ingredienser i samme rett. I Norge er vi ikke så familiære med couscous. Det er synd for dette smaker herlig.

Fremgangsmåte

Skjær kylling- og lammekjøttet i 3 cm store terninger. Skjær løken i tynne båter. Varm olje i en panne og ha i kyllingkjøttet. Stek til det er jevnt hvitt. Ta opp kjøttet. Stek lammekjøttet til det er jevnt brunt. Legg i løk og krydder og stek videre et par minutter. Hell over vann og la gryten trekke i ca. 30 minutter.

Skjær opp grønnsakene i litt store biter. Legg i squash, gulrøtter, paprika og kyllingkjøtt. Kok videre i 5-10 minutter. Ha i tomatene til slutt og la dem bli varme. Kok couscous etter anvisning på pakken. Legg den på et stort fat og lag en fordypning i midten. Legg kjøtt- og grønnsakblandingen i fordypningen. Pynt gjerne med litt frisk koriander.

Tips: 
Du kan godt velge bare kylling- eller lammekjøtt til denne retten. 

Mange deilig retter med couscous finner du her

Mange andre deilige retter med lam

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her