Couscous-salat med kylling og rucola
Foto: Maryna Iaroshenko

Couscous-salat med kylling og rucola

Du kan invitere venner til salat og fortelle at den blir som en middag. Tipper de blir overrasket når de får smake hva du har laget.

Fremgangsmåte

  1. Stek kyllingfiletene i smør i en panne ved middels sterk varme i 3-4 minutter på hver side. 
  2. Trekk pannen til side og la filetene hvile 3-4 minutter.
  3. Om du bruker rester av kylling, del den opp i munnfuller.
  4. Kok opp kraft/buljong, smør og eventuelt litt salt.
  5. Trekk kjelen til side.
  6. Ha i couscous eller bulgur og litt gurkemeie.
  7. Legg over lokk og la grynene svelle i 5-10 minutter (sjekk pakken).
  8. Rør grynene luftig og avkjøl lett.
  9. Ovnsstekte grønnsaker: 
  10. Fordel de oppkuttede grønnsakene på et stekebrett eller ildfast form. 
  11. Dryss over olje, salt og pepper. Stek ved 180 grader i 20 minutter.
  12. Ta ut av ovnen og bland grønnsakene med couscous/bulgur samt kylling i biter.
  13. Drypp over dressing og server med godt brød. 

Tips: Du kan godt bruke andre typer grønnsaker til ovnsbakingen. 

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
+
Godbiter i pollisten

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene

Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Se alt det gode du kan bruke kinakål til
Guide

Se alt det gode du kan bruke kinakål til

Kinakål er en av de absolutt mest populære grønnsaker i de siste 40 årene, til tross for at den i dag også er en dels utskjelt grønnsak. Men den fortjener en langt bedre omtale. Prøv noen av oppskriftene du får her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag
Dagens rett

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag

Fiskeboller er en perfekt start på uka, spesielt i denne settingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her