Crema Catalana spansk spesialitet
Foto: Mari Svenningsen

Crema Catalana spansk spesialitet

Crema catalana er en tradisjonell, spansk dessert fra Catalonia, som lages av melk, eggeplommer og sukker. Den skal være forløperen til crème brûlée.

Fremgangsmåte

  1. Vask appelsinen godt og tørk den. Riv skallet av appelsinen, bruk kun det oransje, det hvite er bittert.
  2. Kok opp fløte og melk med halvparten av sukkeret, kanel og appelsinskall. Skru ned varmen og la fløtemelken trekke i 20 minutter.
  3. Sett ovnen på 95 grader.
  4. Visp eggeplommene sammen med resten av sukkeret. Kok fløtemelken opp på nytt.
  5. Sil litt av den varme fløtemelken over eggeplommene mens du visper slik at du får opp varmen litt på eggene. Ha i resten av fløtemelken og bland godt.
  6. Sil blandingen og fyll den i passende porsjonsformer. Bak i ovn ved 95 grader i ca. 50 minutter eller til massen har satt seg. Steketiden kan variere med formens størrelse.
  7. Avkjøl desserten og sett den kaldt frem til servering.
  8. Rett før servering drysser du overflaten med et tynt lag sukker som du karamelliserer med en crème brûlée-brenner.

Tips: Det er viktig ikke å ha i all den varme fløtemelken i eggene med det samme da eggeblandingen lett kan sette seg. Pisk derfor heller inn litt og litt av den varme fløtemelken.

Tips: Har du ikke en egnet brenner, kan du bruke grillelementet på ovnen eller en skibrenner.

Mange lekre desserter finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Maptrat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her