Ekte karamellpudding
Foto: Vitalina

Ekte karamellpudding

Karamellpudding er en perfekt dessert. Denne festpyntete utgaven vil garantert gjøre deg og dine gjester begeistret. Med andre ord en ekte festdessert.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 120 grader.
  2. Ha sukkeret i en 1 ½ l form, og sett den på en middels varm kokeplate (eller i en stekepanne hvis du har gamle former og induksjonstopp.)
  3. Varm opp sukkeret til det har smeltet og er kastanjebrunt. Drei formen rolig slik at den blir jevnt glassert.
  4. Puddingen:
  5. Splitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha dem og vaniljestangen i en kjele.
  6. Ha i melk, fløte og sukker. Kok opp under omrøring.
  7. Avkjøl fløteblandingen og bland inn halvpiskete egg. Eggene må ikke vispes for mye, da det gir en pipete pudding (små-hullete).
  8. Sil blandingen over i formen.
  9. La formen stå i 10 minutter før den settes i ovnen (for å "sette" røren og hindre luftbobler).
  10. Sett karamellpuddingen i en langpanne på nederste rille og hell kokende vann i pannen, ca halvveis opp på formen.
  11. Stek i ca 2 timer ved 120 grader.
  12. Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av en vætet skje om overflaten er fast. I så fall er puddingen ferdig.
  13. Avkjøl puddingen i formen til neste dag.
  14. Hvelv karamellpuddingen på fat før servering og pynt med pisket krem og bær.

Her finner du mange oppskrifter på desserter

Og finner du flere oppskrifter på karamellpudding

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her