Ekte wienerschnitzel
Foto: ssiltane

Ekte wienerschnitzel

Ekte wienersnitzel er sprø på yttersiden og saftig og smakfull på innsiden. Den bør absolutt få følge av en av Østerrikes mange gode viner. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Klaret smør:
  2. Smelt smøret i en panne over middels varme. Fjern skummet etter hvert som det oppstår og kok til skummingen begynner å gi seg, uansett ikke mer enn ca 2-3 minutter. Smøret skal ikke bli brunt. 
  3. Sett til side noen minutter. Hell smøret over i en liten bolle men pass på å ikke få med melkeproteinene mot slutten (det hvite bunnfallet). Sett til side.
  4. Kjøttet:
  5. Bruk kjøttbanker og bank biffene til de er ca 6-7 mm tykke. Gni litt salt inn i kjøttstykkene. 
  6. Ha melet i en vid skål. Pisk eggene lett i en vid bolle. Ha brødsmulene i en tredje vid skål. 
  7. Dypp så kjøttstykkene først i mel, rist så av overflødig mel før de dyppes i eggene og til slutt i brødsmulene. 
  8. Varm det klarete smøret og oljen i en stor steikepanne og steik ved middels varme to eller fire schnitzler av gangen, ca 1-1/2 minutt på hver side. 
  9. Schnitzlene skal være gylne og ha en litt ujevn  overflate med bobler. Legg raskt over på kjøkkenpapir før de legges på tallerkener. 
  10. Lag en ring av ansjosfilet og legg oppå hver schnitzel med litt kapers i midten.
  11. Server med hjemmelaget potetmos og kokte sukkererter eller selskapserter, alternativt en grønn salat. Her er det schnitzelen som spiller hovedrollen.

Les om den ekte wienerschnitzelen her 

Flere deilige oppskrifter med kalvekjøtt

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her