Enkel kimchi
Foto: Elise Bakketun

Enkel kimchi

Her er en enkel oppskrift på Kimchi som er Koreas nasjonalrett. Den består for det meste av fermenterte grønnsaker. Her finner du hvordan lager den.

Fremgangsmåte

  1. Klargjør kålen. Kutt bort evt. brune/visne endestykker.  Del i 8 båter og deretter i fire.
  2. Legg i kaldt vann for å renses for så å legges i et dørslag – evt skyll godt under rennende vann. La dryppe godt av.
  3. Hvis du bruker hendene til å blande etter dette steget, er det lurt å bruke plasthansker. Alternativt rengjort plastskje.
  4. Knus grovsaltet i en morter hvis saltkornene er veldig store.
  5. Fordel saltet jevnt og legg kålen i en bolle i ca. halvannen time. Snu kålbitene flere ganger underveis slik at saltet får jobbe med hele kålen.
  6. Etter endt salting: Skyll godt i mye kaldt vann i to omganger. Ha i et dørslag slik at kålen får renne av. Ha kålen over i en rengjort plastbolle med lokk.
  7. Pisk ut mel i vann i en kjele og kok opp under stadig omrøring. La koke under omrøring på svak varme i 4-5 minutter til. Det skal blir en tykk hvitsaus. Sett til avkjøling.
  8. Bland den avkjølte sausen med chili, fiskesaus, hvitløk, løk og ingefær. Rør godt og vend blandingen i kålen med en rengjort skje el. l i stål.
  9. Sett på lokket eller dekk med plastfolie. La stå på kjøkkenbenken eller sett i kjøleskapet. 

Tips: Kimchien kan brukes umiddelbart – i fersk utgave – eller gjennomgå en fermentering – det tar 3-7 dager avhengig av temperaturen i rommet. 

Se alt du deilige du kan bruke kinakål til

Fristende internasjonale retter

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her