Fargerik vegetarlasagne
Foto: Fascinadora

Fargerik vegetarlasagne

Denne vegetarlasagnen i regnbuens farger krever litt arbeid, men er verdt hvert eneste sekund. By på denne retten når du virkelig skal imponere dine gjester, eller vil varte opp litt ekstra for familien.

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200C

Gresskarpuré
Skrell gresskaret og skjær det i tynne skiver, plasser på et stekebrett med bakepair og drypp litt olivenolje over før du strør med muskat, havsalt og pepper. Stek i ovnen i 15-20 minutter til de er myke. Overfør til en bolle med høye kanter og kjør til puré sammen med smøret.

Tomatsaus
Stek løken blank i litt olje, før du tilsetter pinjekjernene og lar de få litt farge. Tilsett hvitløk og stek videre i et minutt. Tilsett passata og basilikum, og la det hele småputre i 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper

Soppduxelles
Smelt en spiseskje smør i en panne på middels varme, og tilsett sopp, sjalottløk, salt, pepper og timian. Stek under omrøringen til soppen virker tørr, og begynner å få farge ca 5-7 minutter. Tilsett den andre spiseskjeen med smør, og når det har smeltet tilsetter du vermouth. Stek under omrøring til vermouthen har fordampet. Sett til side.

Rødbete- og chevrepuré
Grovhakk ferdigkokt rødbete og chevre, og plasser i en bolle med høye kanter. Kjør med stavmikser til puré, og smak til med timian, salt og pepper. 

Spinat- og ricottafyll 
Stek spinat og hvitløk i litt olje over middels varme til spinaten så vidt faller sammen. Smak til med salt og pepper. Ta av varmen, og la spinaten kjøle seg. Bland spinat sammen med ricotta og parmesan i en bolle. Sett til side. 

Sammensetning av lasagnen:
Ha en stor ildfast form klar ca  38x25 cm. Kok pastaplatene i godt saltet vann i 4-5 minutter. Hell av vannet og drypp litt olje over lasagneplatene. 

Hell tomatsausen i den ildfaste formen og topp med lasagneplater. Tilsett så spinat- og ricottafyllet og topp med lasagneplater. Tilsett så gresskarpurén, og topp med lasagneplater. Tilsett så soppduxelles og topp med lasagne plater. Tilsett så 3/4 deler av rødbet- og chevrepuréen, før du topper med lasagne plater og avslutter med 1/3 av rødbet- og chevrepuré, fersk mozzarella og ferskrevet parmesan. Stek midt i ovnen i ca 35 minutter.  

 Tips:
Bruker du tørkede urter istedet for ferske bruker du èn teskje istedet for èn spiseskje.

Her finner du flere deilige vegetarretter

Flere lasagneoppskrifter finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 7 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen