Festkake med bringebærmousse, rabarbra og marengssmørkrem
Dansukker.no

Festkake med bringebærmousse, rabarbra og marengssmørkrem

Sommersmaken er sikret for denne festkaken med rabarbrasyltetøy, bringebærmousse og en fluffy marengssmørkrem.

Fremgangsmåte

Lag syltetøyet og moussen dagen før.

Rabarbrasyltetøy med hylleblomst:
Skyll rabarbraen og skjær den i skiver. Bland den med resten av ingrediensene en kasserolle. La koke i ca. 7–8 minutter. Skum godt av. Kjør eventuelt rabarbrasyltetøyet i mikser. Hell over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevar kjølig.

Bringebærmousse:
Kok opp vann og sukker. Kok sukkerlaken til 121 °C.
Visp eggehvitene på lav hastighet. Når sukkerlaken er 115 °C, visper du kraftigere. Still ned temperaturen, og hell i sukkerlaken i en tynn stråle mens du visper. Visp til den er avkjølt.

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 10 minutter. Miks bringebærene, og sil ut kjernene. Du skal sitte igjen med 250 gram bringebærpure. Varm litt av pureen i en kasserolle, og smelt gelatinen i pureen. Tilsett resten av pureen.

La avkjøles og vend inn i marengsen. Vend til slutt inn vispet krem og rømme. Hell nesten all røren i to silikonformer/kakeformer med diameter på 18 cm, og hell resten av moussen i silikonmatter med ulike former. Disse brukes som dekorasjon. Se bildet.

La avkjøles over natten, og sett deretter i fryseren.

Kakebunn:
Sett ovnen på 175 °C. Visp egg og sukker luftig i ca. 10 minutter. Sikt og vend inn de tørre ingrediensene. Bland forsiktig røren til den er jevn.

Fordel røren i 2 smurte springformer/kakeringer med diameter på 18 cm. Stryk røren opp til kanten på formen med en skrape. Stek i nedre del av ovnen i 18–20 minutter. Ta ut bunnene, og la dem avkjøles litt før du vender dem opp-ned på et bakepapir. La avkjøles helt.

Marengssmørkrem:
Varm eggehvite og sukker under visping til 65–70 °C i en rustfri bolle over vannbad eller til sukkerkrystallene er oppløst. Hell røren over i en kjøkkenmaskin, og visp den opp til en fast marengs. Visp til marengsen er avkjølt. Tilsett smøret i flere omganger, og visp i noen minutter til du får en blank smørkrem. Tilsett vaniljesukkeret, og rør. Fyll i en sprøytepose med rund spiss.

Montering:
Del bunnene i to. Legg én bunn på et kakefat, stryk over syltetøy og fordel over én av moussene. Legg på neste bunn, sprøyt ut et lag med smørkrem og stryk utover. Legg på neste bunn og den andre moussen. Legg på den siste bunnen.

Stryk et lag med smørkrem rundt kaken og la stå i kjøleskap i 20 minutter. Sprøyt deretter små topper rundt kaken og dra disse oppover med en liten palettkniv. Pynt med friske bær og moussen som ble til overs.

Tips:
La kaken stå litt i romtemperatur før servering. Den blir da saftigere og marengssmørkremen får en mykere konsistens.

Se våre andre festkaker 

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Skreimølje med ny vri
Guide
Oppskrifter med torsketunge, skrei, lever og rogn

Skreimølje med ny vri

Med vinterens største mirakel, skreien, kan vi leke oss med både tilberedning og drikketilbehør. Her får du oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her er det tomater og daggammelt brød som gjør jobben
Dagens rett
Pappa al pomodoro - italiensk brød- og tomatsuppe

Her er det tomater og daggammelt brød som gjør jobben

Denne tykke og gode suppen er aller best med solmodne tomater, ikke det som finnes mest av nå i januar, men det er fullt mulig å hjelpe til med modningsprosessen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Årets morsomste vinsmaking hvor du får "reise" Italia rundt
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 13. februar i Oslo

Årets morsomste vinsmaking hvor du får "reise" Italia rundt

Har ikke Italia en fast plass i ditt hjerte fra før, vil det absolutt få det nå. Med vin i glasset drømmer du deg bort sammen med Norges desidert mest entusiastiske vin- og italiaekspert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det ble sølv i Bocuse d'Or selv med et gullegg på tallerkenen

Filip August Bendi sikret den tredje norske sølvmedaljen noensinne med en treretters barnemeny med et gullegg i midten og en breiflabb som har satt standard for denne råvaren i lang tid framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne fiskegrateng føles faktisk litt luksuriøs
Dagens rett
Fiskegrateng med ostesaus

Denne fiskegrateng føles faktisk litt luksuriøs

Fiskegrateng er en enkel og fin middagsrett som ikke er spesielt vanskelig å snekre sammen. Den er også god å ha i bakhånd når du kommer sent hjem fra jobb og gjerne kan tenke deg noe varmt og lettvint.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Søndagen blir strålende med flatbiff av reinsdyr på tallerkenen
Dagens rett
Flatbiff av reinsdyr med tyttebærsaus

Søndagen blir strålende med flatbiff av reinsdyr på tallerkenen

Reinsdyr er noe av det aller beste fra norsk natur. Tyttebær er på andreplass. Sammen smaker dette intet mindre enn genialt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her