Gratinert fisk og grønnsaker i form
Foto: frederique wacquier

Gratinert fisk og grønnsaker i form

En enkel oppskrift som fort blir en favoritt. Mens fisken godgjør seg i ovnen har du tid til å dekke bordet og ta ut av oppvaskmaskinen.

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovn på 180 grader.
  2. Skjær torsken i serveringsstykker. Smør en ildfast form og dekk bunnen med brødskiver.
  3. Legg skiver av squash, purre og tomater samt brokkoli i små biter over brødet og dryss litt salt og finhakket dill over.
  4. Legg fisken over grønnsakene.
  5. Hell på vann eller hvitvin, fordel smøret over fisken og dekk formen med aluminiumsfolie.
  6. Bak fisken midt i ovnen til den er ferdig, ca 15 minutter.
  7. Fjern folien, øk varmen til 200 grader og dryss ost og brødsmuler over fisken. La den stå til osten begynner å smelte og få farge.

Server retten med pasta eller kokte poteter.

Lyst til å lage en annen fiskegrateng så se her

Tips:
Du kan godt bruke fryst grønnsakblanding.

Husk: Tiden i ovnen avhenger av om grønnsakene er fryste og om fisken er iskald.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her