Flatbiff med tyttebærsaus
Foto: Jon Marius Nilsson

Flatbiff med tyttebærsaus

Flatbiff av rein er mør og smakfull. Kjøttet er nesten krydret fra naturen sin side. Server den med poteter, brokkoli og en deilig tyttebærsaus.

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 125 °C. Vask og kutt brokkoli i buketter og potetene i skiver. Stek potetene på middels ­varme i en stekepanne med olje. Imens bruner du kjøttet i olje i en annen panne. Krydre med salt og ­pepper, og etterstek i ovnen med steketermometer.

Kjerne­temperaturen skal ideelt være 62–65 °C. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det opp.

Kok ut pannen brukt til kjøtt, med tyttebær og viltkraft. Kok inn til ca. 2 dl på middels varme under omrøring. Smak til med salt og pepper. 

Kok opp en kjele med vann, slå av platen og la brokkolien trekke til den er mør, ca. 10 min. Server flatbiffen med poteter, brokkoli og sjysaus.

Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her

Alle fakta om rein og hvilke deler av dyret du bruker til hva

Les om det fantastiske reinkjøttet her

Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene

Her finner du deilige retter med vilt

Her får du svært så praktiske kokketips

 Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av Mikkel Mathis Mikkelsen Eira

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen