Fruktsalat med krydrede klementiner
Foto: Alf Børjesson

Fruktsalat med krydrede klementiner

Fruktsalat finnes i hundrevis av varianter.I denne oppskriften har vi brukt stjerneanis, kanelstenger og klementiner. Bare følg den enkle oppskriften og alle rundt bordet vil juble.

Fremgangsmåte

Kok opp vinen med sukker og krydderet og la det trekke i ca. 10 minutter under lokk.

Skrell klementinene med en skarp, liten kniv så alt det hvite blir borte.

Legg dem tett i tett i en form eller gryte og hell over den varme laken. Avkjøl.

Sett klementinene kjølig i 2-3 timer slik at kryddersmaken kommer frem. Snu klementinene av og til.

Legg klementinene pent opp i en serveringsbolle.

Tips: Serveres med vaniljeis, vaniljekrem eller vaniljekesam.

Mange lekre desserter finner du her

Flere gode juledesserter finner du her

Flere oppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv

Dette er de syv slagene du skal bake til jul

Lucia-feiring med lussekatter

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

5
5/5 etter 58 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen