Fylt kjøttpudding med god tomatsaus
Apéritif

Fylt kjøttpudding med god tomatsaus

Kjøttpudding høres mye mer hverdagslig og uinspirert ut enn hva den smaker når du spriter den opp med noen gode ingredienser.

Fremgangsmåte

Bland kjøttdeig, brødsmuler, løk, hvitløk og melk godt sammen i en bolle. Tilsett finhakkete urter og smak til med salt og pepper.

Ha i osteterningene og bland godt. Fyll en oljesmurt brødform med massen eller form et brød som du legger i en ildfast, smurt form. Hell et par striper med god olivenolje over. Legg alufolie over. Steik i ovnen ved 190 grader i 1 time på nest nederste nivå.

Tomatsausen:
Fres sjalottløk i olivenolje til den er blank. Tilsett hvitløk og fres videre. Ha i paprika og la det fres i ca 30 sekunder. Tilsett tomatpuré og rør godt en stund.

Ha i rødvin og la dampe inn. Tilsett tomatene og sukker og kok opp. La småkoke uten lokk i minst 15 (men helst 30) minutter. Hvis sausen blir tørr, kan du tilsette vann. Smak til med salt og pepper. Ha i friske finhakkete urter like før servering.

Server kjøttpuddingen med tomatsausen og pasta, nudler, kokte poteter, potetmos (NB: hjemmelaget må det være) eller bare brød, og selvsagt en salat.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her