Gratinerte sjøkreps
Godfisk.no

Gratinerte sjøkreps

Sjøkrepsen er ekstra godt. Norske er i en klasse for seg. Nyt denne luksusen så ofte det er mulig. Her får du oppskriften på hvordan du serverer den gratinert.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 250 °C. Legg sjøkrepsen flatt med undersiden ned på en skjærefjøl.
  2. Levende sjøkreps må stikkes i hodet med en skarp kniv før de deles i to på langs. Fjern magesekk og tarm.
  3. Legg halvdelene med skallet ned i en ildfast form.
  4. Kjør griljermel, hvitløk, bladpersille, smør, salt og pepper i en blender til en jevn masse. Fordel utover sjøkrepsen.
  5. Gratiner sjøkrepsen øverst i ovnen til gyllen og til smøret bobler, ca. 5 minutter avhengig av størrelsen. Dryss over litt limesalt og server med brød og sitronsmør.

Salt med smak:
Du kan lage salt med forskjellig smak ved å kjøre grovt salt i en blender sammen med for eksempel finrevet limeskall, finrevet sitronskall, tørkede urter eller tørket chili. Alt dette passer godt til sjømat.

Her finner du mange deilige retter med sjøkrreps

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her