Grillet hvit asparges med posjert egg og hollandaise
Apéritif

Grillet hvit asparges med posjert egg og hollandaise

Du trenger ikke mange ingrediensene for å lage et skikkelig festmåltid. Egg og hollandaise er det perfekte følge til den deilige hvite aspargesen.

Fremgangsmåte

  1. Lag hollandaisen ved å smelte smør i en liten kjele over lav varme. Skum av de hvite melkeproteinet som kommer på overflaten. 
  2. Ha sjallotløk, pepperkorn og eddik i en liten kjele og reduser til du har 3/4 av væsken igjen. Sil av, og sett til side. 
  3. Ha eggeplommmer, eddiksreduksjon og salt i en glassbolle over et vannbad og visp kraftig sammen til væsken har doblet i volum. 
  4. Ta glassbollen av varmen, og tilsett forsiktig litt og litt smør mens du konstant rører. Når hollandaisen har begynt å tykne, kan du tilsette litt mer smør av gangen. Om hollandaisen er litt for tykk, eller ser ut som den skal prekke - tilsett litt varmt vann. 
  5.  Kok opp en stor kjele med vann. Skru varmen ned, så vannet småkoker, akkurat ved kokepunktet. Lag en virvelvind i vannet med en visp, og ha forsiktig i ett og ett egg.
  6. Posjer i 3 minutter. La eggene renne av seg på et kjøkkenpapir. 
  7. Stek aspargesene i en grillpanne med olivenolje på høy varme til de er møre, ca. 2 minutter på hver side.
Tips:
Ghee eller klarert smør kan kjøpes i velassosierte matbutikker kan brukes i stedet for smør. Da slipper du selv å fjerne melkeproteinet.  For en ekstra luksuriøs smaksopplevelse - Server retten med en teskje russisk kaviar. De salte små perlene gjør seg utsøkt sammen med asparges, hollandaise og egg.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne komboen: Indiskkrydret sei med grønne linser og mynteyoghurt
Dagens rett

Prøv denne komboen: Indiskkrydret sei med grønne linser og mynteyoghurt

Sei kan brukes til så mye mer enn bare som seibiff med løk. Den smakfulle fisken får en krydret avslutning i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her