Grønn suppe med topping av svinekjøtt, paprika og mais
Foto: Julie H. Amundsen

Grønn suppe med topping av svinekjøtt, paprika og mais

Denne suppa lager du på 15 minutter. Erter og svinekjøtt er hovedingrediensene, samt noen andre som du lett finner i nærmeste dagligvareforretning.

Fremgangsmåte

Stek kjøtt på høy varme i margarin/olje i en stekepanne. Krydre med salt og pepper. Sett til side. Skjær opp i strimler.

Tips:
Du kan også bruke kjøttrester eller påleggsskinke. 

Kok opp erter og buljong og kjør suppen glatt med stavmikser eller i foodprosessor. Smak til med salt og pepper. Tilsett litt mer vann eller buljong om nødvendig.

Tips:
Du kan også bruke hjemmelaget kraft. Eller selvsagt grønnsaksbuljong om du ønsker en vegetarisk versjon. 

Fordel kjøtt og mais/paprika i suppeskåler og hell suppen rundt.

Server med godt brød.

Tips:
Denne suppen kan gjøres vegetarisk ved å bytte ut kjøtt med tofu og bruke grønnsaksbuljong eller –kraft.

Sendt inn av Frukt.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her