Grønn te-kake
Foto: zoranm

Grønn te-kake

Den irrgrønne fargen fra matcha-te-pulveret gir denne kaken et vårlig preg. Den luftige blandingen av varmvispet (sveistsisk) marengs og hvit sjokoladesmørkrem gjør den mektig god.

Fremgangsmåte

Kakebunn:
La smøret bli romtemperert og mykt. Pisk smør og sukker hvitt. Skill eggene og pisk inn eggeplommene. Tilsett melken, sikt i hvetemelet og matchapulveret. Bland godt.

Pisk eggehvitene stive med helt rent utstyr. Brett eggehvitene inn i kakedeigen.

Hell den i en kakeform på 24 cm diameter og stek ved 175 grader i 45 minutter, sjekk med en trepinne om den er gjennomstekt. Avkjøl.

Krem:
La smøret bli romtemperert og mykt. Smelt sjokoladen ved veldig svak varme til den er flytende.

Pisk eggehviter og melis i en bolle over vannbad til sukkeret er smeltet, men temperaturen må ikke overstige 60-65 grader. Ta bollen ut av vannbadet og pisk massen helt stiv. Tilsett smøret i teskje-store mengder mens du pisker. Tilsett deretter sjokoladen. Del kremen i to like store mengder i to boller og pisk inn matchapulveret i den ene. Avkjøl.

Montering:
Hell den hvite kremen over kakebunnen mens den er i formen. Deretter den lysegrønne. Dryss over matchapulver (bruk gjerne en finmasket tesil og sikt over kakens topp for jevnest mulig resultat) og pynt med friske bær. La stå kaldt i minst 15 minutter før du løsner forsiktig.

Tips:
Hvis du har krem igjen, eller om lagene ikke ser helt jevne ut, kan du blande de to restene og smøre langs sidene.

Har du lyst til å bake en annen kake da finner du veldig mange oppskrifter her

Her kan du lese om matcha som drinkingrediens

Se våre drinkoppskrifter med matcha

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
La iskremen få en pause - gå for pannacotta med marinerte jordbær i stedet
Ukens kake

La iskremen få en pause - gå for pannacotta med marinerte jordbær i stedet

Pannacotta er manges favoritt-dessert, med hvit sjokolade blant ingrediensene og marinerte jordbær på toppen smaker den himmelsk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lammepølse med stekt sopp og sennepsaus er perfekt fredagsmums
Dagens rett

Lammepølse med stekt sopp og sennepsaus er perfekt fredagsmums

Kanskje har du sågar funnet sopp allerede. Om ikke, blir retten like god med sopp fra butikken (eller fjorårets fra fryseren).

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra gris til vindruer ga Norge et nytt vinområde
+

Fra gris til vindruer ga Norge et nytt vinområde

Toyni Tobekk og Arild Hebnes plantet sine første vinstokker i 2020 etter å ha drevet med gris i 26 år. Første årgang ble 2022 og nå inviterer de til vinsmaking – og plukking av druer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her