Grønnsakgryte med blomkål og søtpotet
Foto: Synøve Dreyer

Grønnsakgryte med blomkål og søtpotet

Denne grønnsaksretten er klart indiskinspirert. Blomkål smaker fortreffelig sammen med ingefær og andre krydder. Og ikke minst det er en vegetarrett.

Fremgangsmåte

Skrell og hakk løk og hvitløk.

Skrell og skjær gulrøtter, poteter, pastinakk (eller persillerot), søtpotet og kålrot i ca. 2 cm store biter. Del blomkålen i buketter.

Surr spisskummin i 2 ss olje i ca. 1/2 minutt i en kjele. Tilsett løk og hvitløk og stek den til den er blank og myk.

Tilsett alt krydderet og rør om.

Bland i alle grønnsakene og vann, og la det småkoke under lokk til grønnsakene er myke.

Tilsett blomkål, crème fraîche og ingefær, og la gryten småkoke videre i ca. 5 minutter.

Rens og skyll bønnene og kok dem raskt i lett saltet vann i 1-2 minutter.

Server gryten med bønnene, og gjerne nystekte nanbrød til.

Her det mange indiske retter du bør prøve

Her finner du mange vegetaroppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Frukt.no

5
5/5 etter 7 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen