Gyoza - dampet eller fritert
Foto: nehopelon

Gyoza - dampet eller fritert

Gyoza kan dampes eller friteres. Begge deler er supergodt. det eneste du trenger ved siden av er en dip.

Fremgangsmåte

  1. Skjær aubergine og sopp i små biter.
  2. Finhakk løk, hvitløk, ingefær, kål, gulrot og vårløk.
  3. Ha olje i en stekepanne og surr grønnsakene hver for seg.
  4. Legg dem etter hvert på en tallerken for avkjøling.
  5. Ha grønnsakene og andre ingredienser i en bolle og bland godt.
  6. Legg 1 ss fyll midt på hver av gyoza-deig-flakene.
  7. Dra en fuktet finger rundt kanten av deigflaket og brett det over fyllet. Klem kantene godt sammen.

Dampet gyoza:

  1. Legg et bakepapir oppi en dampekurv og legg yozaene ved siden av hverandre med kanten opp og tilstrekkelig plass mellom hver.
  2. Damp over høy varme i 7-8 minutter.
  3. Server gyozaene med dipsaus.

Fritert gyoza:

  1. Varm oljen til 160-170 grader i en panne med høye kanter.
  2. Leg gyozaene oppi en etter en, men ikke for mange av gangen. 
  3. Når de er gylne, tas de opp med en hullsleiv og legges på et kjøkkenpapir.
  4. Server umiddelbart med dipsaus. 

Tips:
Om du ønsker en gyoza med kjøtt, kan erstatte auberginen med kvernet svinekjøtt. 

Slik lager du gyoza-deig selv

Prøv denne dipsausen til

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her