Helgrillet entrecôte
Matprat.no

Helgrillet entrecôte

Det er enklere enn du tror å helgrille en entrecôte. Følg denne enkle oppskriften så kan du raskt servere.

Fremgangsmåte

Gni entrecôten inn med salt og pepper. Kjøttet grilles på sterk varme ca. 4-5 minutter på hver side.

Etterstekes på middels varme til den har oppnådd ønsket temperatur.

Grilltiden er avhengig av hvor godt man ønsker kjøttet stekt. Kjøttet er rødt ved 55-60 °C, rosa ved 65° C og ved 70° C er det grått.

La entecôten hvile i ca. 15 minutter før den skjæres opp. Legg gjerne hele entrecôten på en fjøl og la gjestene selv skjære seg skiver.

Denne retten krever godt tilbehør slik som grillede grønnsaker, eller hva med en Asiatisk potetsalat og mangosaus ?

Tips: Grilling av store stykker skremmer mange, men det er faktisk enklere enn du tror. Husk å snu kjøttet ofte, og bruk steketermometer!

Når du griller store stykker, kan det være godt å ha en liten grillsnacks å by på først. Dette bør være gjort klart på forhånd slik at det legges på grillen i det gjestene kommer.

Her finner du mange oppskrifter med entrecôte, også hvis du skal grille den.

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner kjøttet selv med disse gode marinadene

Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dette er ølene vi drakk mest av i 2021
+
Klubb

Dette er ølene vi drakk mest av i 2021

Særlig én ølstil står stødig gjennom det siste året.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

10 av 66 øl skårer 90 poeng - det er bare å finne frem ølglassene
+
Tester
Test av øl i basis, BU og TU januar 2022

10 av 66 øl skårer 90 poeng - det er bare å finne frem ølglassene

For det er virkelig mye å glede seg til. Noen av ølene vil få deg til å ønske peiskos året rundt, mens andre får deg til å lengte etter sommer og sol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når italienerne lager omelett, er det mer enn eggknusing som skal til
Dagens rett
Frittata italiensk omelett

Når italienerne lager omelett, er det mer enn eggknusing som skal til

Omelett på italiensk vis innebærer som regel både ekstra god ost og friske grønnsaker. Med soltørkede tomater blir den ekstra fargerik.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne klassikeren vil vekke begeistring på middagsbordet
Dagens rett
Fersk suppe servert med kjøtt og bollegrøt

Denne klassikeren vil vekke begeistring på middagsbordet

Tradisjon, hverdagsmat eller festmat. Uansett bakgrunn eller anledning; fersk kjøtt og suppe er deilig og varmende, og perfekt som helgemiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Winemakers Dinner: En fornøyelse av smaker når den spanske kongen av cava inntar Delicatessen i Fredrikstad
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 14. februar i Fredrikstad

Winemakers Dinner: En fornøyelse av smaker når den spanske kongen av cava inntar Delicatessen i Fredrikstad

Spania møter Spania. Det blir fyrrige smaker og friske bobler en valentinsdag verdig når en av Spanias desidert beste cavaprodusenter, Juvé y Camps, inntar Delicatessen i Fredrikstad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Torsketunge møter spansk hvitvin til et av vinterens gastronomiske høydepunkter
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Torsketunge møter spansk hvitvin til et av vinterens gastronomiske høydepunkter

Torsketunga er et pluss med stor P under skreisesongen og noe av det hyggeligste å servere. Gjør som meg og by gjestene på tunger som forrett med en av de mest mineralske albariñoene jeg har smakt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her