Helgrillet entrecôte
Foto: MelanieMaya

Helgrillet entrecôte

Det er enklere enn du tror å helgrille en entrecôte. Følg denne enkle oppskriften så kan du raskt servere.

Fremgangsmåte

  1. Gni entrecôten inn med salt og pepper. Kjøttet grilles på sterk varme ca. 4-5 minutter på hver side.
  2. Etterstekes på middels varme til den har oppnådd ønsket temperatur.
  3. Grilltiden er avhengig av hvor godt man ønsker kjøttet stekt. Kjøttet er rødt ved 55-60 °C, rosa ved 57-62° C og over det er det helt gjennomstekt. 
  4. La entrecôten hvile i ca. 15 minutter før den skjæres opp. Husk å skjerpe kniven før du skjærer løs. Legg gjerne hele entrecôten på en fjøl og la gjestene selv skjære seg skiver.
  5. Denne retten krever godt tilbehør slik som grillede grønnsaker, eller hva med en asiatisk potetsalat og mangosaus?

Tips: Grilling av store stykker skremmer mange, men det er faktisk enklere enn du tror. Husk å snu kjøttet ofte, og bruk steketermometer!

Tips: Når du griller store stykker, kan det være godt å ha en liten grillsnacks å by på først. Dette bør være gjort klart på forhånd slik at det legges på grillen i det gjestene kommer.

Her finner du mange oppskrifter med entrecôte, også hvis du skal grille den.

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner kjøttet selv med disse gode marinadene

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her