Helgrillet indrefilet av svin med bakt nypotetsalat
Foto: Matprat/Veslemøy Vråskar

Helgrillet indrefilet av svin med bakt nypotetsalat

Det møreste kjøttet av svin er indrefileten. Ved å helgrille indrefileten bevarer du saftigheten og dermed den gode smaken. En lun nypotetsalat passer perfekt til.

Fremgangsmåte

  1. Nypotetsalat: Legg nypotet i en aluminiumsform. Dryss over olje, salt og rosmarin.
  2. Bak potetene på grillen i ca. 30-40 minutter, eller til de er møre.
  3. Hakk soltørket tomat i strimler. Bland bakt nypotet med soltørket tomat og ruccula.
  4. Svinefilet: Gni svinefilet inn med salt og pepper, og brun den raskt på grillen. Skru ned varmen, og grill fileten videre i 15-20 minutter på indirekte varme. Fileten er lett rosa ved 70 °C, gjennomstekt ved 76 °C. Bruk steketermometer. La fileten hvile i minst 5 minutter før du skjærer i den.
  5. Server skiver av indrefilet med nypotetsalat.

Mange retter med indrefilet av svin venter på deg

Her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner kjøttet selv med disse gode marinadene

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her