- Kalvefileten renskjæres for sener. Smør og olje brunes lett i panna. Krydre fileten med salt og pepper, og brun den på alle sider. Sett til side og la den hvile.
 - Tomatene snittes i bunnen og i toppen. Legg dem i kokende vann i 1 minutt, og så over i isvann. Flå av skallet.
 - Skjær av bunnen på tomatene og ta ut kjernen. Ha over litt olje, salt og pepper, og bak i ovnen i ca 20 minutter på 150 grader.
 - Rens selleriroten, og skjær i en tykk skive på ca 3 cm.
 - Brun i panna med litt olje, og bak i ovnen med kraft/buljong som dekker ¾ opp på selleriroten.
 - La stå i ovnen på 150 grader i ca 45 minutter.
 - Når sellerien er ferdig, legg denne inn i tomaten, og sett tilbake i ovnen i noen minutter like før servering.
 - Potetene skrelles og kokes i vann uten salt. Sil av vannet og damp dem tørre.
 - Press så limesaften i, tilsettt fløte/melk og smør, og rør godt sammen til en fin glatt potetpuré. Smak til med salt og pepper like før servering.
 - Eplene deles i to, behold skallet på. Stek dem i smør på begge sider.
 - Ha over i en ildfast form, dryss over sukker og eplesidereddik. Bak i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter til eplene er møre.
 - Sausen: start med å finhakke sjalottløk og salvie. Fres løk og urter i olje i panna, tilsett så calvados.
 - La den bli varm, tenn så på, og brenn av til flammen slokner av seg selv.
 - Tilsett rødvin og kok ned til "marmelade"-konsistens. Ha så i kraften/buljongen og kok opp. La koke i 5-10 minutter. Smak til, og jevn evt med maisennamel til sausen får ønsket konsistens. Like før servering røres 2 ss kaldt smør inn i sausen.
 
Se våre andre oppskrifter med kalvefilet
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig