Helstekt smørflyndre
Foto: Mari Svenningsen

Helstekt smørflyndre

Dette er en fantastisk god rett. Helstekt smørflyndre egner seg meget godt som søndagsmiddag eller når du har lyst på noe veldig godt.

Fremgangsmåte

Rens fisken, klipp av finnene på siden med en saks og skjær et snitt nederst mot halen slik at skinnet løsner.

Ta tak i skinnet med en klut eller tørkepapir og trekk av skinnet på begge sider.

Krydre fisken med salt og pepper. Stek den over middels varme i panne med smør og olje i ca. 4 minutter på hver side, avhengig av fiskens størrelse.

Legg fisken over på tallerken og ha kapers og smør i panna. Ha kapers og smør over fisken og server umiddelbart.

Server med en frisk salat ved siden av.

Her finner du flere herlige oppskrifter med flyndre

Tips: Fisken blir aller best på smak om den stekes med ben. Skal du lage den klassiske franske retten Sole Meunière bytter du ut smørflyndre med sjøtunge.

Skal du lage denne retten til mange kan du først brune hver enkelt fisk på begge sider og deretter legge dem i langpanne kledd med bakepapir. Stek i forvarmet ovn, 180 grader i ca. 6 minutter, avhengig av størrelse.

Mange flere fiskeretter finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 39 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen