Helstekt smørflyndre
Foto: Mari Svenningsen

Helstekt smørflyndre

Dette er en fantastisk god rett. Helstekt smørflyndre egner seg meget godt som søndagsmiddag eller når du har lyst på noe veldig godt.

Fremgangsmåte

  1. Rens fisken, klipp av finnene på siden med en saks og skjær et snitt nederst mot halen slik at skinnet løsner.
  2. Ta tak i skinnet med en klut eller tørkepapir og trekk av skinnet på begge sider.
  3. Krydre fisken med salt og pepper. Stek den over middels varme i panne med smør og olje i ca. 4 minutter på hver side, avhengig av fiskens størrelse.
  4. Legg fisken over på tallerken og ha kapers og smør i panna. La smøret brunes, og ha kapers og smør over fisken og server umiddelbart.

Server med en frisk salat ved siden av.

Tips: Fisken blir aller best på smak om den stekes med ben. Skal du lage den klassiske franske retten Sole Meunière bytter du ut smørflyndre med sjøtunge.

Skal du lage denne retten til mange kan du først brune hver enkelt fisk på begge sider og deretter legge dem i langpanne kledd med bakepapir. Stek i forvarmet ovn, 180 grader i ca. 6 minutter, avhengig av størrelse.

Her finner du flere deilige retter med flyndre

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her