Hjemmelaget tagliatelle
Apéritif

Hjemmelaget tagliatelle

Båndpasta, tagliatelle, er for mange den optimale pastaen. Slik lager du den enkelt selv.

Fremgangsmåte

  1. Bland salt og mel. Hell blandingen på bakebordet og lag en grop. Knekk de tre eggene i midten. Bruk en gaffel til å røre eggene godt sammen, samtidig som du får med deg mer og mer av melet. Når alt melet er blandet inn, knar du deigen godt.
  2. Hvis den er klissete tilsetter du litt mer mel. Kna til den er elastisk og myk. Det tar ca 10 minutter. La hvile i en plastboks med lokk i minst en halvtime.
  3. Del deigen i fire. Klem den til en firkant og begynn å kjevle til en lang rektangulær leiv. Alternativt kan du kjøre den i pastamaskinen på største tykkelse. Brett så leiven i tre og kjevle igjen. Gjenta dette to ganger.
  4. Bruker du maskin, skal du redusere innstillingen for tykkelse for hver gang. Siste gang skal den være 1,5 mm tykk. Dryss litt mel utover halve leiven og rull den fast sammen (som når du lager kanelboller). Kutt i 9 mm tykke skiver. Løs opp rullene med pasta og la tørke i minst 30 minutter.
  5. Gjenta med de tre andre deigemnene.
  6. Kok opp lettsaltet vann og la pastaen fosskoke i 3-4 minutter. Hell i et dørslag, og overfør til et stort serveringsfat.
  7. Hell over pastasausen og til slutt nyrevet parmesan.

På jakt etter en ny pastaoppskrift finner du våre beste her

Alt du trenger å vite om pasta

Hjemmelaget pasta (glutenfri)

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her