Ingefær- og korianderstekt kongekrabbe
Foto: Lars Petter Pettersen

Ingefær- og korianderstekt kongekrabbe

Her har Feinschmecker-kokkene lekt seg med kongekrabbe og gitt den asiatiske aromaer å bryne seg på. Noe som tilfører kongekrabben en ny horisont.

Fremgangsmåte

Rens krabben og ta ut krabbekjøttet, helst uten rifter i skinnet.

Skyll krabbekjøttet i rennende kaldt vann, tørk det i et klede eller kjøkkenpapir, og legg det i en bolle med olivenolje, ingefær, hvitløk og chili. Bland godt sammen. La krabbekjøttet ligge i marinaden i minst 1 time.

Skyll fennikelen godt. Skjær den i tynne skiver og kok den i lettsaltet vann i 5 minutter, før du har den over i kaldt vann.

Rens mangoen og kutt fruktkjøttet i små terninger.

Stek krabbekjøttet i en panne i litt solsikkeolje, 3 minutter på hver side. Vend inn mangobitene og la dem frese med i noen minutter. Ha krabbe og mango over i en bolle og vend inn 1 spiseskje grovkuttet koriander. Kok ut pannen med saften fra appelsinene. Ha også i sjyen fra krabbebollen. Kok godt opp og reduser inn til det halve, pisk inn usaltet smør og smak til med salt og kvernet hvit pepper.

Fres fennikelen i en kasserolle med litt vann og olivenolje og smak til med salt og kvernet hvit pepper.

Skjær krabben opp i passende stykker og anrett i dype skåler med fennikel og mango. Hell over sjysausen og avslutt med 1 spiseskje koriander.

Oppskriften er hentet fra kokeboken Feinschmecker som er en av fem finalister i Beste norske kokebok 2018

Her kan du lese mer om de fem finalistene i Beste norske Kokebok 2018

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Feinschmecker

4
4/5 etter 9 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen