Jordskokksuppe med panert torskekjake
Moe Media

Jordskokksuppe med panert torskekjake

Prøv en deilig jordskokksuppe. Med panerte torskekjaker vil denne suppen få mye oppmerksomhet rundt middagsbordet.

Fremgangsmåte

Kjaken eller kinnmuskelen er en utmerket råvare. Tradisjonelt ble den tilberedt ved at øynene ble fjernet og hodet delt på langs. Hodene ble så banket og panert med mel, salt og pepper og stekt i margarin. I dag brukes torskekjakene renset og oftest panert. Kjøttfibrene i torskekjakene går hver sin vei og går derfor lett i stykker ved steking/koking. Det er derfor en fordel å panere eller pakke kjakene inn før varmebehandlingen.

Fres sjalottløk i litt smør og tilsett jordskokk og poteter. Pass på at røttene ikke får farge. Tilsett kraft og la det koke til jordskokkene er møre. Kjør på kjøkkenmaskin og sil av hvis det er nødvendig. Monter med fløte og smak til. Før servering kan suppen kjøres litt med stavmikser for mere luftig konsistens. Paner kjakene i egg og brødkrumme og stek i klaret smør eller olje. Blansjer persille og klem ut alt vannet. Kjør olje og persille på en blender og sil av gjennom et kaffefilter, gjerne over natten. Legg en stripe med olje rundt i suppen.

Se flere lekre fiskesupper her

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her finner du mange flere deilige supper

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Moe Media

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her