Jordskokksuppe med panert torskekjake
Moe Media

Jordskokksuppe med panert torskekjake

Prøv en deilig jordskokksuppe. Med panerte torskekjaker vil denne suppen få mye oppmerksomhet rundt middagsbordet.

Fremgangsmåte

Kjaken eller kinnmuskelen er en utmerket råvare. Tradisjonelt ble den tilberedt ved at øynene ble fjernet og hodet delt på langs. Hodene ble så banket og panert med mel, salt og pepper og stekt i margarin. I dag brukes torskekjakene renset og oftest panert. Kjøttfibrene i torskekjakene går hver sin vei og går derfor lett i stykker ved steking/koking. Det er derfor en fordel å panere eller pakke kjakene inn før varmebehandlingen.

Fres sjalottløk i litt smør og tilsett jordskokk og poteter. Pass på at røttene ikke får farge. Tilsett kraft og la det koke til jordskokkene er møre. Kjør på kjøkkenmaskin og sil av hvis det er nødvendig. Monter med fløte og smak til. Før servering kan suppen kjøres litt med stavmikser for mere luftig konsistens. Paner kjakene i egg og brødkrumme og stek i klaret smør eller olje. Blansjer persille og klem ut alt vannet. Kjør olje og persille på en blender og sil av gjennom et kaffefilter, gjerne over natten. Legg en stripe med olje rundt i suppen.

Se flere lekre fiskesupper her

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her finner du mange flere deilige supper

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Moe Media

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 04. februar

Smak 7 fantastiske viner fra to av de beste spanske vinregionene

Den 04. februar har du en sjelden mulighet til å utforske toppviner fra Spania. Ta en titt på vinene som serveres denne kvelden – du vil forstå hvorfor det lønner seg å sikre seg en plass raskt!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her