Kalkunbiff med søtpotet, ruccula- og ostesmør
Foto: Matprat/Kim Holthe

Kalkunbiff med søtpotet, ruccula- og ostesmør

Du kan servere kalkun på andre måter enn som helstekt. Denne oppskriften er perfekt for deg som ikke skal ha så mange til bords. Eller hvis du vil bruke kalkun som en del av en større meny.

Fremgangsmåte

Surr kalkunbiffene med en god skive bacon og fest med en tannpirker. Stek kalkunbiffene på middels sterk varme i en stekepanne med smør, eller grill dem, i 4-5 minutter på hver side.

Ta biffene ut av pannen og la dem hvile minst 3-4 minutter. Server biffen med stekte søtpotetbåter, salat og ruccula- og ostesmør.

Ruccula- og ostesmør:
Bland sammen romstemperert smør, revet ost, hakket ruccula og finhakket hvitløk. Smøret pakkes i plastfolie og legges kaldt til de skal brukes.
 
Stekte søtpoteter:
Søtpotetene deles i båter, vendes i olje, salt og pepper. Stekes i ovn på 230 grader i 15-20 minutter.
 
Tips:
Server gjerne med ostefylt paprika som du kjøper ferdig fra ferskvare- eller kjøledisken.
 

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Husker du ikke hvordan du helstekte kalkunen finner du alt du trenger her. Bare følg vår oppskrifter  og du får suksess.

Slik steker du kalkunen perfekt

Kalkunstuffing

Brun julesaus til kalkunen

Den store jule- og nyttårsmenyen vår gir deg svar på de fleste spørsmål

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

5
5/5 etter 28 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen