Klassisk fransk løksuppe
Aperitif

Klassisk fransk løksuppe

Det er neppe noen rett som er enklere å få til god smak på enn løksuppe. Og som ikke minst der ingrediensene er tilnærmet et nullbudsjett.

Fremgangsmåte

Smelt 3 ss smør i en støpejernsgryte over medium varme. Tilsett olivenolje og løk, og stek løken myk under omrøring, ca 15 minutter. Tilsett salt, pepper og sukker og stek videre til løken er karamellisert og har en dyp gyllenbrun farge. Rør i blant, og skru ned varmen om løken brunes for fort. Dette vil ta ca 45 minutter.
 
Tilsett vin, skru opp varmen og kok ut nesten all vinen, ca 8 minutter. 
 
Bind timianstilker og laubærblader sammen med hyssing. Tilsett oksekraft og krydderkvasten, kok opp, skru ned varmen, og la småkoke i 20-30 minutter.  Ha suppen av varmen og rør inn de resterende 2ss med smør. Smak eventuelt til med mer salt, pepper og vin. 
 
Skru stekeovnen på 250C med grillfunksjon. 
 
Rist brødskivene i brødrister eller ovn og gni hvitløk på den ene siden av hver skive. 
 
Ha 1/2 ts sherry i hver ildfaste suppeskål, fordel suppen over og topp med en skive fransk landbrød.  Strø på revet ost og gratiner i ovnen ved 250 grader til osten er boblende gyllen.
 

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her