Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Klassisk fransk løksuppe
Aperitif

Klassisk fransk løksuppe

Det er neppe noen rett som er enklere å få til god smak på enn løksuppe. Og som ikke minst der ingrediensene er tilnærmet et nullbudsjett.

Fremgangsmåte

Smelt 3 ss smør i en støpejernsgryte over medium varme. Tilsett olivenolje og løk, og stek løken myk under omrøring, ca 15 minutter. Tilsett salt, pepper og sukker og stek videre til løken er karamellisert og har en dyp gyllenbrun farge. Rør i blant, og skru ned varmen om løken brunes for fort. Dette vil ta ca 45 minutter.
 
Tilsett vin, skru opp varmen og kok ut nesten all vinen, ca 8 minutter. 
 
Bind timianstilker og laubærblader sammen med hyssing. Tilsett oksekraft og krydderkvasten, kok opp, skru ned varmen, og la småkoke i 20-30 minutter.  Ha suppen av varmen og rør inn de resterende 2ss med smør. Smak eventuelt til med mer salt, pepper og vin. 
 
Skru stekeovnen på 250C med grillfunksjon. 
 
Rist brødskivene i brødrister eller ovn og gni hvitløk på den ene siden av hver skive. 
 
Ha 1/2 ts sherry i hver ildfaste suppeskål, fordel suppen over og topp med en skive fransk landbrød.  Strø på revet ost og gratiner i ovnen ved 250 grader til osten er boblende gyllen.
 

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten
Dagens rett
Marokkansk lam med tabbouleh

Bruk restene av påskelammet til denne smaksrike retten

I denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og  magisk smaksopplevelse

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden
Dagens rett
Lam på burgundervis

Lam i gryte på fransk maner gjør jobben påskekvelden

Lammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest
Dagens rett
Empanadas som i Chile

Påsken er perfekt tidspunkt for en empanada-fest

Empanadas er chilensk nasjonalrett og derfor velegnet som festmat også her. Siden retten er lett å servere og spise, er den super hvis det er mange til bords.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her