Slik steker du klassisk lammestek
Foto: SGAPhoto

Slik steker du klassisk lammestek

Klassisk lammestek smaker ekstra godt i lammesesongen, men kan serveres hele året når fersk lam er å få tak i.

Fremgangsmåte

  1. Gni lammelåret godt inn med krydder og hvitløk.
  2. Legg løk og gulrøtter i smurt langpanne eller ildfast form.
  3. Legg i låret og stikk inn steketermometer, pass på at du ikke treffer beinet.
  4. Stek ved 125°C i ca 2 timer.
  5. Når steketermometeret viser 70°C er steken rosa, når det viser 76°C er den gjennomstekt.
  6. La steken hvile minst et kvarter innpakket i folie før den skjæres opp.
  7. Imens lager du saus av stekesjyen. Kok opp sjyen fra pannen med rødvin og soyasaus.
  8. La koke i 10-15 minutter. 
  9. Pisk inn maizenna rørt ut i kaldt vann.
  10. Smak til med salt og pepper.

Serveres med fløtegratinerte poteter eller stekte potetbåter, sukkererter, gulrøttene fra stekingen, sopp og hakket persille.

Se våre andre oppskrifter på lammestek

Mange andre deilige retter med lam

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula
Dagens rett
Helstekt svinefilet med appelsinsaus

Lag en lettere, men like fullt smaksfylt innspurt i romjula

Svinefilet kan fint erstattes av kylling eller kalkun i denne oppskriften. Og appelsin kan erstattes med klementiner om du har mye av dem fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her