Klassisk reinsdyrstek med viltsaus
Foto: Synøve Dreyer

Klassisk reinsdyrstek med viltsaus

Slik lager du en klassisk reinsdyrstek med viltsaus. Vi forklarer deg alt fra a til å.

Fremgangsmåte

Gni inn steken med krydder. Stikk inn et steketermometer mot kjernen av kjøttet.

Legg steken i en langpanne sammen med løk i båter og gulrot i skiver, tilsett vannet og sett panna inn i stekeovnen på 125 grader. Steketiden er ca. 2 timer, avhengig av stekens tykkelse.

Ta steken ut når steketermometeret viser fem grader mindre enn hva du ønsker, pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile i minst 15 minutter mens du lager sausen.

Når steketermometeret viser ca. 70 grader har steken en rosa snittflate, ved ca. 76 grader er den grå. Kjernetemperaturen øker med ca fem grader mens steken hviler.

Server reinsdyrsteken for eksempel med stekt sopp, rosenkål, hjemmelaget viltsaus  og hasselbackpoteter . Rørte tyttebær ved siden av er en sikker vinner.

Steken kan godt stekes dagen før og skjæres i skiver når den er kald. Pakk skivene i aluminiumsfolie og varm opp på 125 grader i ca. 15 minutter.
 
 

Sendt inn av Matprat.no

4
4/5 etter 35 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen