Krabbelasagne med trøfler og skummende sjøkrepssaus
Foto: Jean-Claude Amiel

Krabbelasagne med trøfler og skummende sjøkrepssaus

Fremgangsmåte

Vask krabbene og kok dem i court bouillon'en i 15-20 minutter. Ta dem ut og la dem avkjøles. Plukk deretter ut alt krabbekjøttet. Sett til side.

Skjær av sjøkrepshalene og kok dem i court bouillon'en i 2 minutter. Ta ut og ta av skallene. Ta vare på skallene samt hodene. Kjør artisjokkbunnen i en fodd processor og tilsett kremfløte. Smak til og sett til side.

Kok ravioliflakene i 1 minutt i lettsaltet vann tilsatt litt olivenolje. Hell av vannet (ta vare på det) og skyll raviolien i kaldt vann.

Lag sjøkrepssausen ved å sautere uten å brune, gulrot, løk og krepseskall i litt olivenolje. Hell over cognac, tenn på og rør til flammen har slukket. Knus skallene, tilsett bouquet garni, hvitløk, tomater og -puré og deretter vin og fiskekraft. Rør godt. Kok opp. Skum av og la koke i 30 minutter. Sil og reduser til tre firedeler gjenstår. Like før servering piskes smøret inn og den piskede fløten has i. Varm opp til kokepunktet.

Smelt spinatbladene i smør i en wokpanne el.l. og smak til. Varm opp krepsehalene i krepsesausen og raviolien i kokevannet. Varm opp krabbekjøttet i litt smør, litt av krepsesausen og trøffeljuice. Smak til. Varm opp artisjokksausen og tilsett smøret i små klumper.

Anretting:
Legg et ravioliflak i midten av en vid suppeskål. Topp med spinat. Legg så et lag med krabbekjøtt og topp med nok et ravioliflak.  Legg to krepsehaler ved siden av sammen med avlange boller av artisjokkremen. Hell sausen rundt og dekorer med kjørvel og trøffelskiver.

Sendt inn av Anja og Gerard Côme,Château de Noirieux

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her