Krabbelasagne med trøfler og skummende sjøkrepssaus
Foto: Jean-Claude Amiel

Krabbelasagne med trøfler og skummende sjøkrepssaus

Fremgangsmåte

Vask krabbene og kok dem i court bouillon'en i 15-20 minutter. Ta dem ut og la dem avkjøles. Plukk deretter ut alt krabbekjøttet. Sett til side.

Skjær av sjøkrepshalene og kok dem i court bouillon'en i 2 minutter. Ta ut og ta av skallene. Ta vare på skallene samt hodene. Kjør artisjokkbunnen i en fodd processor og tilsett kremfløte. Smak til og sett til side.

Kok ravioliflakene i 1 minutt i lettsaltet vann tilsatt litt olivenolje. Hell av vannet (ta vare på det) og skyll raviolien i kaldt vann.

Lag sjøkrepssausen ved å sautere uten å brune, gulrot, løk og krepseskall i litt olivenolje. Hell over cognac, tenn på og rør til flammen har slukket. Knus skallene, tilsett bouquet garni, hvitløk, tomater og -puré og deretter vin og fiskekraft. Rør godt. Kok opp. Skum av og la koke i 30 minutter. Sil og reduser til tre firedeler gjenstår. Like før servering piskes smøret inn og den piskede fløten has i. Varm opp til kokepunktet.

Smelt spinatbladene i smør i en wokpanne el.l. og smak til. Varm opp krepsehalene i krepsesausen og raviolien i kokevannet. Varm opp krabbekjøttet i litt smør, litt av krepsesausen og trøffeljuice. Smak til. Varm opp artisjokksausen og tilsett smøret i små klumper.

Anretting:
Legg et ravioliflak i midten av en vid suppeskål. Topp med spinat. Legg så et lag med krabbekjøtt og topp med nok et ravioliflak.  Legg to krepsehaler ved siden av sammen med avlange boller av artisjokkremen. Hell sausen rundt og dekorer med kjørvel og trøffelskiver.

Sendt inn av Anja og Gerard Côme,Château de Noirieux

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her