Kroketter med parmaskinke og cheddar
Prosciutto di Parma

Kroketter med parmaskinke og cheddar

Sett tennene i disse deilige sprø krokettene og kjenn smaken av parmaskinke og cheddar samtidig. Du blir nødt til å lage mange. Server med god salat og brød.

Fremgangsmåte

  1. Aioli:
    Ta frem et litermål. Ha i eggeplommer, vann, knust hvitløksfedd, og sennep. Kjør med stavmikser, og spe med olje til du har en fin og tykk aioli. Smak til med salt, pepper og frisk sitronsaft. 
  2. Innmat til kroketter:
    Bak potetene med noen hvitløksfedd, timian og olivenolje til de er møre, ved 160 °C. Hvor lenge avhenger av størrelse, alt fra 1 til 2 timer. Dekk til med aluminiumsfolie.
  3. Avkjøl potetene til romtemperatur, del potetene i to og skrap ut potetkjøttet med en skje og ha det i en bolle.
  4. Ha så i ett egg, hakket parmaskinke, grovhakket cheddar, revet parmesan, finhakket gressløk og litt salt og pepper. Bland sammen massen til den blir som potetmos og kan rulles i små baller. Om deigen er for tørr, kan du tilsette litt melk eller vann, men den må ikke bli for løs.
  5. Deigen din er nå klar til panering. 
  6. Rull små baller som er ca. 3 cm i diameter.
  7. Vend i mel, så i en sammenvispet blanding av egg og melk, og til slutt i panko. Ta de så tilbake i eggeblandingen, og så siste gang i panko.
  8. Nå er de klare for fritering. 
  9. Varm nøytral olje (solsikke eller raps) i en stor kjele til ca. 180 °C. Pass nøye på temperaturen.
  10. Friter krokettene i noen minutter til de får en fin gyllenbrun farge.

Server krokettene med  aioli,, noen sitronbåter og en frisk salat med litt olivenolje og balsamico.

Se våre andre oppskrifter på kroketter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Prosciutto di Parma

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her