Sett til side noen minutter. Hell smøret over i en liten bolle men pass på å ikke få med melkeproteinene mot slutten (det hvite bunnfallet). Sett til side.
Legg fisken i saltlake, 1 dl salt til 1 liter vann, i 10 minutter.
Ha melet i en vid skål. Pisk eggene lett i en vid bolle. Ha brødsmulene i en tredje vid skål.
Dypp så fiskestykkene først i mel, rist av overflødig mel, dypp dem så i eggene og til slutt i brødsmulene.
Varm det klarete smøret og oljen i en stor stekepanne og stek ved middels varme.
Schnitzlene skal være gylne og ha en litt ujevn overflate med bobler. Legg raskt over på kjøkkenpapir før de legges på tallerkener.
Lag en ring av ansjosfilet og legg oppå hver schnitzel. Legg litt kapers i midten.
Server med hjemmelaget potetstappe og kokte sukkererter eller selskapserter, alternativt en grønn salat. La schnitzelen spille hovedrollen.
Flere oppskrifter med kveite finner du her
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig